Noire (Reteta cu numarul 200!)

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 3 Mai 2013 | 10550 vizualizari

 

M-a fascinat de cand am vazut-o prima data! Ce pot sa spun?! Pentru cei care adora ciocolata este deliciul suprem !

P.S. Vreau sa va multumesc tuturor ca m-ati primit printre voi, ca mi-ati fost alaturi in fiecare moment, bun sau mai putin bun, ca mi-ati apreciat retetele si munca chiar daca, poate uneori, nu a meritat! Va pup si va imbratisez cu mare drag!!!!!

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 150 gr unt
  • 100 gr biscuiti de cacao
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml Angelli cherry
  • 20 gr gelatina

Pentru ornat ne sunt necesare:

  • 50 gr unt/margarina
  • fulgi de ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • optional 2 linguri cu cacao
  • bomboane de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Noire (Reteta cu numarul 200!):

Dam biscuitii pe razatoare (sau ii zdrobim) si ii amestecam cu jumatate din cantitatea de unt. Omogenizam compozitia obtinuta, o punem intr-o tava (unsa cu foarte putin ulei sau acoperita cu o folie alimentara) formand un blat uniform. Tinem tava la rece.

Intre timp, topim ciocolata, adaugam frisca lichida, angelli cherry si jumatatea de unt ramasa. Omogenizm totul si separat pregatim gelatina.

Punem gelatina intr-un vas cu 250 ml de apa rece si lasam cam 10 minute sa se inmoaie. Incalzim apoi vasul usor, pe baie de apa, amestecand continuu pentru a se dizolva toata gelatina.

O  adaugam apoi in compozitia de ciocolata amestecand bine tot continutul. Crema astfel obtinuta o turnam peste blatul de biscuiti si lasam tava la rece pana se intareste, daca nu mai aveti rabdare! (e de preferat insa sa ramana peste noapte).

Inainte de servire pregatim crema de ciocolata: punem la topit ciocolata, adaugam apoi frisca lichida si untul sau margarina si la final cacaoa. Omogenizam si o pastram calda (fara a se intari) pentru a putea orna prajitura. Peste crema presarm fulgii de ciocolata alba si bomboanele.

Se serveste cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Noire (Reteta cu numarul 200!)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si doua creme